Biluthyrning Schweiz

Jämför priser för biluthyrning i Schweiz via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Schweiz.

Om SchweizSchweiz kan vara liten men det är en av de mest kända länderna i centrala Europa tack vare det vackra landskapet som kan avnjutas året runt om du letar efter en vinter eller sommarlov. Schweiz blev en del av Förenta nationerna tillbaka 2002 och med en befolkning på cirka 8 miljoner människor över mer befolkade områden i norr än i söder, vilket är mer bergigt. Det är hem för de berömda Alperna och har tre klara områden som är södra schweiziska alperna, schweiziska platån, den centrala plateu (även känd som schweiziska Plateu) och Jura bergen till vänster.

Alperna täcker 60% av Schweiz som består av berg, dalar och glaciärer och huvudvatten i många kända floder, inklusive Rhen (som strömmar till Nordsjön), Rhône (strömmar till Medelhavet) och Ticino som leder ut i fyra riktningar som täcka hela Europa helt. I hela Schweiz har över 1500 sjöar och är hemma för 6% av de europeiska färskvattenförsörjningen med den största som Genèvesjön som delas med Frankrike.

48 av bergen i Schweiz är minst 13 000 fot över havet, med Monte Rosa som den högsta. Den del av de bernese alperna som sträcker sig högt över den närliggande dalen (Lauterbrunnen) har 72 andetagande vattenfall som erbjuder en av de vackraste pittoreska kulisserna att njuta av. Det mest befolkade området i Schweiz, den schweiziska platån är öppet som erbjuder kuperad snarare än bergiga landskap med ett överflöd av öppna betesmarker, grödor och fruktfält samt skogsbruk att utforska.

Temperaturen i Schweiz är kan variera beroende på ort. De bergiga områdena med glaciärer har befolkade dalar och är de varmaste områdena där det finns jämnt palmer som har blivit motståndskraftiga mot kallare klimat. Under sommarmånaderna kan klimatet i dessa områden vara varmt och fuktigt vilket gör dem idealiska för betesdjur. Vintrarna är mindre fuktiga med de lägre landen och får ibland lite sol i veckor i slutet. Dalarna som går från söder till norr tenderar att vara torrare, eftersom alpedalen moln har förlorat mycket av deras innehåll över bergen innan de når områdena. Dessa förhållanden i huvuddalen är perfekta för att odla druvor för vin så vinälskare är till för en behandling.
I Schweiz är de vanligaste språken tyska, franska, romerska och italienska med de flesta människor som talar tyska. De vackra sjöarna och bergen är bland de favoriserade upplevelserna som lockar människor att besöka Schweiz. Bergen beskrivs av många resenärer som en om inte den vackraste i det europeiska området.

Om du är en Bond-fan så kommer du naturligtvis inte att sakna att följa en av spåren genom att besöka Schilthorn 4. De schweiziska invånarnas artighet, vänlighet och snabba natur är alltid påpekad, liksom maten av hög kvalitet serveras . Trots den lokala kost som består av mycket kött och ost finns det många veganer och vegetariska restauranger, vilket innebär att alla tillgodoses men de är belägna i huvudsak i Zürich.

Det som gör Schweiz idealiskt för alla årstider är det faktum att sommaren lockar folk som vill njuta av varmare klimat och fria bad i de naturliga sjöarna och på vintern är skidbackarna fantastiska.

Landet är rent med låg brottslighet, varför många första gången kvinnor reser ensam och familjer väljer Schweiz som deras destination. Det kan vara litet men Schweiz har något att erbjuda alla under hela året, oavsett din ålder och passion.