Biluthyrning Nya Zeeland

Jämför priser för biluthyrning i Nya Zeeland via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Nya Zeeland.

Om Nya Zeeland


Nya Zeeland är världens femte största skärgård som består av två öar, nämligen North Island och South Island. Det ligger vid 1 600 km från sydöstra Australien. Platsen är tätbefolkad och har en befolkning på 4,5 miljoner, vilket överstiger Förenade kungarikets befolkning. På gränsen till två tektoniska plattor (australiensiska och stilla havet) kallas Nya Zeeland vanligen som "The Shaky Island", eftersom den här zonen är frekventerad av många jordbävningar, särskilt i sydvästra delen av South Island och på centrala North Island.

Topografi
Nya Zeeland är en plats bestående av aktiva vulkaner, anmärkningsvärda grottor, mer än 360 glaciärer, gröna dalar, spektakulära berg, sandstränder och fjordar. Platsen är en välsignelse för naturälskare. Det är en bostad för flera djur som den flyglösa kiwi, långa becked fåglar, etc. Landet har en mindre yta jämfört med den amerikanska staten Colorado och mer ytarea jämfört med Förenade kungariket. De två tredjedelarna av marken är användbara för jordbruk och andra ekonomiska yrken, men den andra delen av landet är bergigt.

Historia & Politik
Nya Zeelands historia är 700 år gammal, och platsen upptäcktes av polyneserna och utvecklades av maori-kulturen. Abel Tasman förstådde platsen den 13 december 1642. Från slutet av 1700-talet besöktes landet av olika segrar, seglare, missionärer, handlare och andra äventyrsfreaks. Under år 1840 undertecknades ett fördrag för att ta med Nya Zeeland under det brittiska riket. Under världskriget kämpade Nya Zeeland med det brittiska riket, men under 1919 undertecknades ett fördrag där landet fick sitt oberoende från brittisk regel, med undantag för att försvaret fortfarande var under riddaren i Storbritannien. År 1947 blev landet fullt oberoende.

Klimat
Regionen har stort sett tempererat klimat med undantag för att Sydspitsens alpina områden kan vara så kalla som -10 ° C på vintern medan resten av regionen som ligger nära kusten har en mild temperatur med måttligt regn och solsken. December till februari är mycket varmt medan juni till augusti är relativt kallare

Ekonomi
Nya Zeelands regering stöds av stark penningpolitik, hög finansiell stabilitet och starkt skydd för äldre. Regeringen håller en tight kontroll över utgifterna och lägger stor vikt vid att uppnå en stark finansiell hälsa. Den genomskinliga och stabila affärspolitiken gör Nya Zeeland till ett idealiskt resmål för entreprenörerna. Handel utgör en viktig del av Nya Zeelands ekonomi och värdet av export och import motsvarar 55 procent av BNP. För att upprätthålla ekonomin intakt och fri från reglerna från tredje part har regeringen lett till några hinder för utländska investeringar. I den tidigare delen var New Zealands folk till stor del beroende av jordbruket, men efter andra världskriget utvecklades den tertiära och tillverkningsindustrin. Nya Zeeland var det första landet som gav kvinnor rätt att rösta.