Biluthyrning Norra Irland

Jämför priser för biluthyrning i Norra Irland via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Norra Irland.

Om Norra Irland


Ibland kallas Ulster Scots, Nordirland är en del av Förenade kungariket. Det ligger i nordöstra sidan av ön Irland. Den delar en gräns med Republiken i Irland i söder och väster.

Med en total yta på 14, 130 kvadratkilometer, består norra ön av sex län. Grundades 1921, landet har bara en befolkning på 1,8 miljoner människor. Detta utgör bara cirka 3% av den totala befolkningen i Storbritannien. Nordirland är uppskattat för sin charmiga skönhet med turbulenta men intressanta historia, rika arv och särskilt vänliga människor. Det är hem för långa sträckor av spektakulära stränder med oemotståndlig kuststads charm. Det har också ett antal attraktiva städer och byar med historisk betydelse och fantastiska arkitekturer, plus dess natursköna vyer och naturliga skönhet gör landet till en magnet bland nyfikna resenärer.

Människor som besöker norra Irland kan njuta av sin orörda naturliga charm, alltmer levande mat och boende inställningar samt storslagna kulturarv och skatter. Titanic Belfast anses vara en av världens ledande turistattraktioner. Landet erbjuder utmärkta utomhusaktiviteter, från mountainbike, vandring och fiske. De bästa vägturerna kan upplevas i landet med den berömda kustväggen Causeway, som erbjuder fantastisk utsikt över landet. Det är också i Nordirland att du kan hitta ett antal slott både ruiner och operativa samt de fascinerande museerna.

Nordirland har dessutom en livlig konst-, kultur- och nöjesplats och är en bra aveny för sportentusiaster i flera sportskategorier som fotboll, tennis, rugby, golf och ishockey bland andra. Brimming med fantastiska restauranger restauranger, några av de välkända matlagningarna i landet inkluderar Ulster-stek, saltåldernin, potatisfarl, läskbröd och Ulster Irish Stew. Whisky, öl och cider i landet är också definitivt måste försök.
Den största staden i norra Irland är Belfast, som också är landets huvudstad. Belfast är ett anmärkningsvärt mål med pittoresk utsikt och ett varierat industriarv som också kommer med blomstrande restaurang och musikscen, livligt nattliv och en rad fantastiska festivaler.

Några av de mest populära sevärdheterna i Belfast inkluderar Titanic Quarter eller Museum, Tollymore Forest Park, Giants Causeway, Carrick-a-Rede Rope Bridge, Ulster Museum, Belfast City Hall och Botaniska trädgården med ett viktorianskt stilhus.