Biluthyrning Norge

Jämför priser för biluthyrning i Norge via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Norge.

Om NorgeKonungariket Norge, mer känt av bara Norge, är ett fantastiskt land i norra Europa. Känd för sin vackra natur, stora fjordar och avslappnat livsform är Norge en underbar plats att bo och besöka. Den delar en gräns en lång gräns med Sverige i öster och i nordost har två mycket mindre gränser med Finland och Ryssland. Majoriteten av landets boarder består av kust, gränsar till Nordatlanten och Barentshavet.

Norge har ett sammanlagt område på över 385 000 kvadratkilometer och är det sjätte största landet i Europa och har en befolkning på över 5,2 miljoner människor. Landet är uppdelat i 18 förvaltningsområden som kallas län och dessa områden delas vidare i en svimlande 422 kommuner som stödjer styrningen i ett sådant stort land.

Förutom den fantastiska utsikten och naturen är Norge också känt för sin otroliga hälso- och sjukvårdssystem. Det är ett mycket rik land med fjärde högsta inkomst per capita i världen, och det ligger i stor utsträckning på de stora petroleumsreserverna som ligger inom landets gränser. Faktum är att cirka 25% av Norges BNP ligger på export av sina oljereserver, det högsta av något land som ligger utanför Mellanöstern.

Eftersom Norge är rankad som nummer ett på World Happiness Report gör det det till en mycket tilltalande plats att besöka och drar in över 3 miljoner turister på årsbasis. Naturligtvis är det inte bara den övergripande lyckan i landet som gör det så tilltalande och gästerna till landet kan förvänta sig att njuta av ett brett utbud av aktiviteter och scener medan de besöker. Från vandring, backpacking och paddling till klättring, sightseeing och Northern Lights titta, antalet aktiviteter och fantastiska platser att besöka är oändliga.

Huvudstaden har en befolkning på över 600 000 människor och är full av sevärdheter att se och saker att göra. Inom staden kan du njuta av några av de finaste norska matlagningarna som i stor utsträckning handlar om skaldjur och konserver, något som hela Skandinavien är känt för.

Medan Oslo ligger i ett relativt sydligt område i Norge finns det mycket att göra utanför sina gränser och de flesta besökare till landet kommer att våga nordligare för att få en verklig känsla av kulturen. Norra norra delar av Norge ligger mycket höga uppe på norra halvklotet och kan vara mycket kalla men det finns ett stort antal sevärdheter i dessa områden som drar många turister från hela världen. På grund av de väldigt obebodda områdena i norge som ligger i norra delen av landet gör det det till en utmärkt plats att besöka om du är intresserad av att se norra lamporna i all sin ära.SE OGSÅ: Populære skiområder i Norge på kort på Skiområder.dk