Biluthyrning Mexico

Jämför priser för biluthyrning i Mexico via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Mexico.

Om Mexico


Mexiko, officiellt känd som United Mexican States, är en federal republik i södra delen av Nordamerika, och också en av de 19 överstatliga staterna som utgör Latinamerika. Den delar en gemensam gräns med Förenta staterna i sin norra utsträckning, och med Guatemala och Belize i sydöstra. Stilla havet ligger till dess väster och söder, och Mexikanska golfen och Karibien Seato öst. Med ett område på cirka 758.449 kvadratkilometer är Mexiko det 13: e största landet i världen. Från och med 2017 rapporterades befolkningen vara omkring 129,2 miljoner, vilket gör den till den 10: e befolkningen. Huvudstaden är Mexico City, och spanska är det officiella språket.

Mexiko har lockat utländska besökare sedan början av 1800-talet. Det är oerhört populärt för sina kulturfestivaler, exklusiva butiker och livliga städer, inklusive den livliga huvudstaden. Det har också flera naturreservat, tropiska regnskogar, fantastiska bergskedjor, äventyrsfyllda kanjoner, exotiska karibiska stränder med kristallklart vatten och fantastiska orter. Cancun, Playa del Carmen och Cozumel, gemensamt kallad Maya Riviera, lockar runt fem miljoner besökare om året. De erbjuder en mängd aktiviteter, inklusive simning med delfiner, dykning och snorkling.

Mexikos historia omfattar en period på mer än tre årtusenden, och dess mångsidiga kultur är en produkt av en rik infödd amerikanheritage, tre århundraden spansk regel och en gemensam gräns med Förenta staterna. Chichen Itza, ett komplex av Maya-ruiner på Mexikos Yucatán Halvön, är nu en av världens sju underverk. Dessutom är Mexiko också hem för ett stort antal framstående UNESCO-världsarvsliv, inklusive forntida Aztec och Mayan platser och kolonier. De mesoamerikanska ruinerna är en av de mest anmärkningsvärda attraktionerna.


Under hela sin historia har Mexiko varit hem till ett antal bra artister som gjorde imponerande konst, skulpturer och smycken. Muraler som speglar kulturen och arvet kan hittas utspridda över hela landet.Mexicos forntida samhälle byggde stora städer, stora pyramider och andra anmärkningsvärda konstverk.Mexico City bjuder också på en livlig konstscene med en blandning av både klassisk och samtida konst. har ett antal världsklassa museer och konstgallerier som säkert kommer att vara en riktig behandling för konstälskare. Traditionell musik av landet är en annan funktion som inte bör förbises. Mariachi band och levande mexikansk musik finns i olika delar av huvudstaden och andra hektiska städer.

Mexikanskt kök är oerhört populärt över hela världen, och dess historia är en lång och mångsidig, som går tillbaka till Maya-perioden, omkring 2000 år sedan. Mexikansk mat är känd för att vara ganska kryddig och tung, men det är också färgglatt och friskt samtidigt. Kokarna varierar betydligt över de olika regionerna i landet på grund av den olika naturen i geografi, klimat och etnisk smink. Kulinariska turer är också ganska populära bland turister.

Enligt Världsturismorganisationen är Mexiko ett av de mest besökta länderna i världen, och ett högsta favoritmål särskilt bland nordamerikanska turister.