Biluthyrning Malta

Jämför priser för biluthyrning i Malta via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Malta.

Om Malta


Inbäddat på kontinenten i södra Europa, Republiken Malta eller helt enkelt känd som Malta har ett varmt klimat och är ett populärt turistmål. Landet ligger bara 58 miles från södra Sicilien, Italien i södra Europa och ca 186 miles norr från norra afrikanska kusten.

Med ett sammanlagt område på bara 316 kvadratkilometer anses Malta vara ett av de minsta länderna i Europa. Denna önation består av tre öar, nämligen Malta, Gozo och Comino. Den har en beräknad befolkning på 429 000 personer. Maltas folk är kända för att vara vänliga och hjälpsamma. Maltas omtyckt som Storbritanniens bästa sol- och havsdestination, är Malta omgivet av klara turkosvatten och försvinner aldrig av det strålande soliga vädret. Därför erbjuder det ett paradisreservat för besökare som söker en kombination av strand- och solresor och till och med för dem som helt enkelt behöver en paus från staden.

Från fantastiskt klart vatten, pittoreska vikar och bra val av strandpromenaden till fantastiska förhistoriska tempel, imponerande arkitekturer och intressant arv, kan Malta enkelt fånga hjärtat av resenärer som vill simma i solen och få en smak av öns rika historia.

Hemma för ett antal UNESCO-världsarvslistor har Malta ett stort antal korallrev, unika undervattensgeologiska strukturer och magnifika undervattensgrottor samt flygfartyg och skeppsvrak som ger dykare och snorklare en spännande undervattensupplevelse. Besökare kan också njuta av sightseeing i öns inspirerande museer och historiska tempel. Bortsett från dess fascinerande vatten och natursköna vyer, kan besökare på ön njuta av en eklektisk härlig blandning av medelhavsrätter. Några av de kända köken på Malta inkluderar kötträtt bragioli, kanin gryta, Lampuki eller fiskpaj och ön favorit efterrätt kannoli som i grunden är en stekt konditorivaror som är fylld med ricotta.

Den största staden i Malta är Birkirkara, med Valletta som huvudstad. Om du letar efter en perfekt stadssemester med mousserande hav, bra mat och engagerande historia, hittar du att Valletta är det bästa alternativet.

Några av Vallettas välkända destinationer inkluderar Saint Johns Co-Cathedral, Grand Masters Palace, den enorma Grand Harbour, National Museum of Archaeology och Collegiate Parish Church of Saint Pauls Shipwreck. Valletta är också värd livliga kulturella evenemang och erbjuder en bra plats för roliga shopping och fritidsaktiviteter på ön.