Biluthyrning Luxemburg

Jämför priser för biluthyrning i Luxemburg via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Luxemburg.

Om LuxemburgLuxemburg, eller Storhertigdömet Luxemburg, som det är officiellt känt, är en suverän stat i Europa som delar gränserna med Belgien, Tyskland och Frankrike. Med ett område på cirka 998 kvadratkilometer är det ett av de minsta länderna i världen. Nästan hälften av arbetskraften pendlar dagligen över gränsen till Frankrike, Belgien eller Tyskland. Luxemburg är det näst rikaste landet i världen, baserat på BNP per capita, och den har också den högsta minimilönen i Europa. Från och med 2017 hade den en befolkning på 583 455, vilket gör den till det minst befolkade landet i Europeiska unionen. Ungefär 40% av befolkningen består av invandrare från över 170 nationer, med portugisiska som majoritet. Luxemburg erkänner officiellt tre språk - luxemburgska, franska och tyska - och de flesta luxemburgska är trespråkiga. Huvudstaden är Luxemburg stad.

Efter att ha ockuperats av flera europeiska linjer i hela sin historia, blev Luxemburg slutligen självständigt 1867. Efter andra världskriget blev det en stark förespråkare för internationellt samarbete, förutom att bli en av grundarna till Europeiska unionen. Luxemburg är det enda storhertigdömet i världen, en stat som styrs av en hertig eller hertiginna. Storhertigen sedan oktober 2000 är Kronprins Henri.

Luxemburg grundades i 963A.D. som Luxemburgs län av Count Sigefroid av Ardennes-Verdun-dynastin. Han byggde ett fort på platsen, vilket förvandlades till en aresilient fästning under nittonhundratalet. Det antika saxiska namnet för Luxembourgis "Lucilinburhuc" som faktiskt betyder "liten fästning", som symboliserar dess strategiska läge och impregnerbarhet. Staden spelade en nyckelroll i kontrollen av Rhen, Nederländerna, Belgien och gränsen mellan Frankrike och Tyskland. Staden är också en UNESCO-världsarvslista på grund av dess historiska befästningar och kvarter, och fram till 1867, det förblev en av Europas största befästa städer. Det ständigt förstärktes när det passerade genom händerna på vart och ett av de imperier som erövrade det. Element från alla dessa periodstill kvarstår i bastioner, fort och andra offentliga byggnader i hela staden.


Mer än en tredjedel av Luxemburg omfattas av skogar, varav hälften är privatägda.
Det har också gott om hisnande vyer, meanderande strömmar, pittoreska byar och mystiska ruiner som är perfekta för promenader, vandringar, cykling, utflykter och turer året runt. Landet har ofta kallats Europas gröna hjärta, och dess naturliga landskap är både förtrollande och fascinerande, varav de flesta fortfarande är orörda.

Luxemburg har en extremt rik och varierad kultur som är uppenbar i sina olika museer, forter, slott och slott. Det har också flera exempel på modern arkitektur, som Philharmonie och Mudam. Det finns många konstgallerier över hela landet, och Nationalmuseet för historia och konst visar konst och artefakter från alla epoker av landets historia. TheNeumünster Abbey, ett kulturcentrum, erbjuder teater, litteratur, bildkonst och musikkonserter. Bock, ett framträdande i det nordöstra hörnet av staden, är en fästning som är över 1000 år gammal och upptagen av UNESCO som världsarvslista.

Grand-Rue och Rue Philippe II är verkligen populära gator för shopping. Några kvarter bort kommer besökare också att hitta marknader som säljer lokala och ekologiska produkter. Att äta är grundläggande för att verkligen förstå livsstilen i Luxemburg. Att vara ett mångkulturellt samhälle, det finns kök från hela världen. Chiggeri Restauranthas den längsta vinlistan i världen, som erbjuder en mängd mer än 2.200 olika viner.

Landets motto är "mir wëllebleiwewatmirsinn" som betyder "vi vill förbli det vi är". Detta hänvisar till Luxemburgs långa historia av utländsk regel, och deras önskan att vara oberoende, både nu och för alltid. Storhertigdömet Luxemburg är ett litet land, men det som saknar storlek, utgör det på andra granderande sätt.