Biluthyrning Lettland

Jämför priser för biluthyrning i Lettland via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Lettland.

Om Lettland


Lettland, officiellt kallad Republiken Lettland, är en demokratisk republik och Baltikum i norra Europa. Den gränsar till Estland i norr, Litauen i söder, Ryssland i öst, Sverige i väst och Vitryssland i sydost. År 2017 hade den en beräknad befolkning på 1,95 miljoner människor, de flesta av vilka är inhemska. Landet har ett område på cirka 24.900 kvadratkilometer. Huvudstaden är Riga, som är den mest befolkade staden i landet, och det officiella språket är lettiska, ett av de enda två överlevande baltiska språken.

Under hela historien har Lettland regerats av polska, svenska och ryssar, och det blev först och främst självständigt från Ryssland 1918 i följd av första världskriget. Det var dock kortlivat, och 1991 återhämtade sig Lettland sin frihet . Efter att ha invaderats av så många imperier som lämnade sina fotspår över hela landet, har Lettland flera kulturella lager åt det. Påverkan från dess tidigare härskare är uppenbart i Lettlands traditionella konst, hantverk och handarbete.

En av de största attraktionerna i Lettland är dess orörda natur och gröna landskap som är både rika och olika. Latvia är ett av de grönsaste länderna på planeten, och det har också ett av de sällsynta ekosystemen som förblir orörda och orörda. Turister njuter ofta vandring, vandring och cykling över de myriader av sjöar, floder, skogar, slättar, ängar, skogar och trädgårdar på lettiska landsbygden. Besökare kommer också att hitta massor av vargar, lynxer, odtar och bäver i dessa områden.

Den enda riktiga staden i Lettland är den kosmopolitiska och kulturella huvudstaden, Riga, som är den livligaste och livligaste delen av landet. Rigas infrastruktur och arkitektur delas över 800 års historia. Det finns olika gotiska katedraler och över 800 konstnärliga byggnader i staden, vilket gör den till den högsta koncentrationen av jugendstilarkitekturen i världen. Riga Central Market, en av de största basarerna i Europa, har inkluderats i UNESCO: s världsarvsliv. Siguldas stad, en timmes bilfärd från Riga, är också ett favoritmål bland turister för skidåkning och bobsledding. Övriga regioner utanför Riga har också mycket att erbjuda turister. En av de mest intressanta aspekterna kring dem är att de alla har sin egen uppsättning traditioner, dialekter och till och med kök.

Lettland är också oerhört populärt för sina vita sandstränder över sin 300 mil kust och sina fantastiska solnedgångar. Det finns gott om hotell, orter och restauranger som omger dessa livfulla stränder, vilket också innehåller konserter och flera andra kulturella evenemang.

Latvians fortsätter att följa förfäderstraditioner som har blivit inbäddade i deras folklore, inklusive Jani-semestern och sang- och dansfestivalerna. Latvians älskar att sjunga, och för beundrare av musik och scenekonst har Riga och Sigulda flera operafestivaler och olika konserter under hela året.

På en mycket urbaniserad kontinent som Europa är Lettland fortfarande ett av de få länen där naturen har utvecklats i sin takt med minimal mänsklig intervention. För naturälskare kan det inte bli bättre att behandla.