Biluthyrning Israel

Jämför priser för biluthyrning i Israel via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Israel.

Hyr bil från flygplatsen i Israel

Flygplats
Plats
Tel Aviv Yafo


Om Israel


Geografi
Staten Israel ligger i Mellanöstern. Den har Medelhavet och Röda havet på södra och norra sidan. Landet delar sina gränser med Egypten, Libanon, Syrien, Gazastriben och Jordanien. Den högsta punkten i landet är Mount Hermonat på 7,297 fot, och den lägsta punkten i Israel är Döda havet med - 1.368 fot.

Topografi
Trots att de är små i storlek har staten Israel många topografiska dynamiker som skiljer sig från varandra. Israel har bergskedjorna Galilea, Carmel och Golan i norra sidan. I den östra delen ligger Jordanens Rift Valley som är en del av Great Rift Valley. Jordanens flod löper över Mount Hermon och till Döda havet. Mot Israels södra sida ligger Eilats golf och en liten del av Röda havet. Dessutom delar landet en stor kust med Medelhavet. En stor del av Israels befolkning är bosatt längs kusten.

Historia & Politik
Det moderna Israel är födelseplatsen för det judiska folket och den judiska kulturen. Området har sett många olika härskare. Först var det under kristendomen. Då blev landet övertaget av islamens kultur med islamisering av Palestina. Den viktigaste punkten i striden inträffade under korstågen, mellan de kristna och muslimerna. I slutet av korstågen blev Israel en del av det osmanska riket. Senare började en rörelse som startades av judiska folk som kallades zionism i landet. Efter det brittiska förvärvet av det osmanska riket uppstod många kollisioner med araberna. Efter år av kollisioner, blev Israel självständigt år 1948. För närvarande är cirka 23 procent av judarna bosatta i Israel. Israel har valt ett parlamentariskt system för härskande och styrande av landet.

Klimat
Kustområdena i Israel upplever det vanliga Medelhavsklimatet. Klimatet varierar från svala och milda vintrar till heta somrar. Området i norra Negev upplever dock dyra somrar, mildt kalla vintrar och mindre nederbörd jämfört med andra delar av landet. Men bergskedjorna upplever hårda vintrar, och vintrarna i bergskedjorna kan vara blåsiga. Bergskedjorna upplever också snöfall varje år. Detta gäller för intervall över 750 meter höjd. Regn faller mellan maj och september är sällsynt.

Ekonomi
Israel betraktas som det mest utvecklade landet på fronter av ekonomisk utveckling samt industriell utveckling i Sydvästra Asien och Mellanöstern. Även om Israel hade begränsade naturresurser, har omfattande ansträngningar i landets utveckling gjort Israel självförsörjande och självförtroende. Landets ledande exportmaterial är jordbruksprodukter, skär diamanter, maskiner och programvara.