Biluthyrning Irland

Jämför priser för biluthyrning i Irland via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Irland.

Om Irland


Republiken Irland eller helt enkelt känd som Irland, är ett vackert land med häpnadsväckande gröna landskap vilket gör det inte förvånande att landet ska kallas Emerald Isle. Det ligger i nordvästra kvadranten i Europa och i norra Atlanten. Den delar en landgräns med Nordirland.

Med en total yta på 84 421 kvadratkilometer anses Irland vara den tredje största ön på Europas kontinent. Den har en befolkning på över sex miljoner människor. Irland är känt för sin fantastiska orörda natursköna vyer, frodiga gröna och magnifika kustklippor. Det lovar en unik och spännande upplevelse för utomhusälskare och nyfikna resenärer.
Från de ikoniska klipporna, de isländska sjöarna och de fascinerande spåren med lapptäcke av grönskande ängar till den pittoreska irländska landsbygden, magnifika nationalparker och hisnande landskap, har Irland en mångsidig geografisk funktion som säkert kommer att fånga alla besökare i landet.

Människor som besöker Irland kommer att ha andetag av riktigt frisk luft bort från buller och föroreningar i staden. Den har en avslappnad miljö med vänliga och gästfria människor. De som älskar spänningen i utomhus äventyr kommer att hitta Irland ett paradis med tunnland olika spår och landskap. Dess fascinerande distinkta arkitektur och magnifika byar är säkert värda att fångas. Besökare kan njuta av Irlands traditionella rätter, starta utomhusaktiviteter som utflykter, trailing, fågelskådning eller fiske och ta en rundtur i landets fantastiska arkitektoniska stilar. Mat i Irland är känd för sina färska ingredienser och traditionell smak. Landets berömda matlagningar inkluderar potatisscones, irländsk stew, pocherade rödspättafiléer och rökt lax. Irländsk gin, whisky och mikrobryggeri är också mycket välskötta.

Den största staden i Irland, som också är huvudstaden är Dublin. Besökare i staden Dublin blir kär i stadens mousserande kust, fantastisk utsikt över bergen, magnifika gamla slott, härliga festivaler och ett rikt historiskt arv. Turer i staden välkomnar dig till resterna av flera epoker inklusive viktorianska, georgiska, viking och medeltida eraser. Staden har också livliga musikscener, fria museer, skattade irländska litteraturer och anmärkningsvärda katedraler.

Några av de mest välskötta turistmålen i Dublin är Guinness Storehouse, Kilmainham Gaol, Dublin Castle, Långrumsbiblioteket i Trinity College, Abbey Theatre, Great South Wall och Croke Park Stadium. Vad mer? Dublin firar St Patrick's Day som drar massor av folkmassor årligen.