Biluthyrning Hong Kong

Jämför priser för biluthyrning i Hong Kong via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Hong Kong.

Om Hong KongHongkong är ett autonomt territorium som är officiellt känt som Hongkongs särskilda administrativa region i Folkrepubliken Kina. Spridas över ett område av 1 104 km, det är en av de tätest befolkade regionerna i världen med en uppskattad befolkning på 7,3 miljoner. Den är belägen i sydöstra Kina och är känd som en viktig hamn och finansiell knutpunkt. Intressant är det också den stad som rankas först för antalet skyskrapor i världen.
Det består huvudsakligen av Kowloon Peninsula, New Territories och Hong Kong Island. Namnet Hong Kong betyder "doftande hamn". Hong Kong ligger i Sydkinesiska havet vid Pearl River Delta-munnen.

Hong Kong är en underbar blandning av tradition och modern livsstil, med många evenemang och festivaler, korsningar mellan kulturer och naturliga landskap. Faktum är att Hongkongs natur är en sådan där sällsynta fåglar finns.

Resenärer kan hoppa på en dubbeldäckare buss för att utforska staden, eller helt enkelt välja att blicka på de vackra hamnarna. Det har stora landsparker spridda över det territorium där naturen är skyddad. Den har ett av de smidigaste transportsystemen i världen. Vandring eller kajakpaddling är alternativ som resenärer kan utforska i Hong Kong.

Världsberömd för sitt kök erbjuder Hong Kong val av kantonesiska, sichuanska, japanska eller franska för sina besökare. De flesta besökare föredrar Hong Kong för det stora utbudet av shopping som erbjuds. Hongkongs marknader erbjuder något för människor med alla slags budgetar. Staden är värd för många museer och konsertsalar som presenterar en mängd olika utställningar som visar upp den här vackra kulturen och historien. Det är interspersed med kinesiska samt koloniala inflytandet ses.

En av Hongkongs måste se sevärdheter, är ManMo-templet, tillägnad litteraturens gudar, som går tillbaka till 1847. Detta är också den plats där du måste uppleva synen på den fantastiska bronze Big Buddha vid klostret Po Lin. Under natten, missa inte på Symphony of Lights, en ljus och ljud show med 44 byggnader i Hongkongs skyline.

Den livliga nattmarknaden på Temple Street är något som ger stor glädje, att handla, bara titta och fest på någon gatukost. Sik Sik Yuen Wong Tai Sin-templet är en uppenbarelse när det gäller färgglada pelare och gitterarbete. Du kan välja att få din förmögenhet att läsas här med hjälp av förtrollare.

Ett annat vackert minne som du kan bära av Hong Kong är den 400 år gamla byn Lai Chi Wo, som ligger inom Plover Cove Country Park. Det är en Hakka muromgärdad by med 200 hus, två tempel, tre ankarsalar och sötvatten våtmarker. Den biologiska mångfalden i denna region är värt att se med blommor, vinrankor, mangrover och marint liv. Byn driver egna guidade ekologiska och kulturella turer, med till och med en verkstad för Hakka klibbig risblandning.