Biluthyrning Förenade arabemiraten

Jämför priser för biluthyrning i Förenade arabemiraten via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Förenade arabemiraten.

Om Förenade arabemiraten


Geografi
Förenade Arabemiraten, en federation av sju olika länder eller emirater, är en av de största leverantörerna av olja i världen. Det ligger i Mellanöstern. Den gränsar till två golfer, nämligen Oman och Persiska viken. Förenade Arabemiraten delar sina territoriella gränser med Oman och Saudiarabien. Även om Förenta staterna i Emirater delar också en gräns på tolv kilometer med Qatar, är det fortfarande en fråga om tvist.
Huvudstaden Abu Dhabi är en ö och är den största staden i Förenade Arabemiraten. Dubai och Abu Dhabi båda stora städerna är rika och moderna

Topografi
Topografien i Förenade Arabemiraten är mestadels sandig. En stor del av landet är täckt av sandiga öknar. Sandens hav och ett grusområde följer upp till bergskedjan Al Hajar, som ligger i den nordöstra delen av landet. Kustområdena är täckta av sandkål och kalksten, som ofta utsätts för översvämningar. Kalkstensområdet skapar en triangel från kustnäten med Al Hajar bergskedjan och områden i Saudiarabien.
Grusmarkerna går söderut och fortsätter till ett område bak Ra's al-Khaimah till en slätt som stiger över 900 meter. Detta område används för odling och är en av de största livsmedelsproducenterna till landet. De frukter som odlas inkluderar datum, mango och citrus.3

Historia & Politik
Förenade Arabemiraten (UAE) är en federation av sju emirater. Dessa emirater är absoluta ärftliga monarkier. Namnen på dessa länder i federationen är Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Dubai, Ras al-Khaimah och Umm Al-Qaiwain. UAE styrs av ett federalt högsta råd. En procentandel av inkomsten för varje enskild emirat ingår i UAE: s nationella budget.
Även om ett federalt högsta råd i UAE existerar är ordförandeskapet och det främsta minsterskeppet vanligtvis ärftligt. För närvarande är UAE: s premiärminister Mohammed bin Rashid Al Maktoum och presidenten är Khalifa bin Zayed Al Nahyan.4

Klimat
De flesta av Förenade Arabemiratenas region upplever ett varmt och soligt klimat. De hetaste månaderna i landet är juli och augusti. Al-Hajar bergskedja upplever svalare temperaturer på grund av ökningen i höjden. Mot slutet av somrarna blåser en bris som heter shraqi. Sharqi-vindarna är ganska obehagliga för invånarna.
Regnskuret i kustområdena är mindre än 4,7 tum. Men bergskedjorna kan få en nedgång på 13,3 tum i genomsnitt. Landet kan också uppleva våldsamma och starka dammstor. 5

Ekonomi
Förenade Arabemiratenas ekonomi är den näst största efter ekonomin i Saudiarabien. UAE: s bruttonationalprodukt per 2014 uppgick till en massiv mängd på 403,2 miljarder dollar. Även om UAE har en mångsidig ekonomi, är den största delen av sitt resultat beroende av produktion av olja och petroleum.