Biluthyrning Finland

Jämför priser för biluthyrning i Finland via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Finland.

Populära ställen att hyra bil i Finland


Hyr bil från flygplatsen i Finland

Flygplats
Plats


Om FinlandFinland, officiellt känt som Republiken Finland, är en suverän europeisk stat och ett av de nordiska länderna som består av Skandinavien. Med ett område på cirka 130 000 kvadratkilometer är det det åtta största landet i Europa och delar gränserna med Ryssland, Norge och Sverige. Helsingfors är huvudstaden, och finska och svenska är de officiellt erkända språken. Landets befolkning har alltid varit etniskt homogen och i 2017 rapporterades den till 5,5 miljoner. Före att bli oberoende år 1917 regerades Finland av Sverige och Ryssland.

Finlands historia går tillbaka till 9000 B.C. vid slutet av istiden när den första uppsättningen av permanenta bosättare från Ryssland och Estland kom fram. De inhemska folket heter samerna, och olika samiska språk talas fortfarande över olika regioner i Europa. Deras kultur är en av de mest intressanta aspekterna av Finland, och många av deras tull och traditioner är fortfarande mycket framträdande över hela kontinenten. Turister till Finland är ofta intresserade av sin konst och hantverk, och Siida Museum i Inari utställer några av de bästa samlingarna från samisk kultur.

Ungefär en tredjedel av Finland är vatten och de andra två tredjedelarna av skog. Den har omkring 168.000 sjöar och 40 nationalparker som är må-se turistmål. Majoriteten av de naturliga egenskaperna som vegetation, landskap och eskers är ett direkt resultat av istiden. Fågelskådning är ganska populär i regionen, och det är också jakt på älg och hare. Sjökryssningar och kommersiella kryssningar mellan de baltiska länderna är en annan spännande attraktion, utöver flera utomhusaktiviteter som fiske, kajak och golf.

Finland är inte lika välbesökt som andra länder, men på vintern är det mycket populärt runt julen, speciellt för renskötselarna och för att besöka Santa i SantaPark. Det finns gott om skidorter över hela landet som är mycket upptagen på vintern för skidåkning, och även på sommaren, för vandring och cykling.

Finland har också en extremt rik kultur som framgår av sin konst, litteratur och musik. Finlands arkitektur, med stora influenser från Sverige och Ryssland, uppvisar underbara stilar som fortfarande reflekterar i byggnader och strukturer i charmiga städer som Helsingfors och Åbo. Medeltida stenkyrkor byggda under 15 och 1600-talet är fortfarande bevarade idag och utgör en integrerad del av landets historia. Helsingfors har flera museer som visar den finländska historien rätt från forhistoriska åldrar till senare tid, som sträcker sig över 10 000 år. Finland har också många levande festivaler som kombinerar det bästa inom konst, musik, dans, teater, litteratur och film och ger en fascinerande upplevelse av människor i alla åldrar och smaker.

Finland är ett av de nordligaste länderna i världen, och ett av de bästa ställena att se norra lamporna. En fjärdedel av norra Finland, Finlands Lappland, ligger inuti polcirkeln, och under sommaren sätter solen inte alls i 60 dagar och ger den titeln Midnight Sun.