Biluthyrning Färöarna

Jämför priser för biluthyrning i Färöarna via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Färöarna.

Hyr bil från flygplatsen i Färöarna

Flygplats
Plats
Sørvágur


Om Färöarna


Färöarna en grupp små öar, som ligger mellan Nordatlanten och Norska havet halvvägs mellan Norge och Island.

Färöarna har en befolkning på cirka 50 000 invånare. Färöarna är en självstyrande land i Danmark och har drivits på detta sätt sedan 1948. Danmark med frågor om militära och juridiska frågor, men Färöarna har plats i Nordiska rådet, och de har också sina egna landslag.

Färöarnas officiella språk är färöiska och är ett av de minst germanska språken. Öarna har ett kallt, blött och blåsigt klimat på grund av sin position i norr.

Färöarna var först bebodda av irländare och kelter, men senare övertagna av vikingarna. Det uppskattas att 87% av manlig DNA på öarna kommer från Skandinavien, och samma mängd kvinnligt DNA kommer från Irland.

Det finns åtta stora öar, som ligger cirka 650 kilometer från norska kusten. De närmaste grannarna till Färöarna är norra öarna och de yttre hebreerna i Skottland.

Öarna tar upp 850 kvadratkilometer mark. Öarna är bra att besöka om du är intresserad av naturen. De naturliga djuren som bor där och landskapet de bor i är inte tropiska, men är fortfarande vackra och värda att besöka.

Färöarna är det perfekta tillflyktsortet för dem som vill lämna tekniken och komma tillbaka till sina naturliga rötter. Om du älskar hav och havsfåglar, kommer du att njuta av en avkopplande och isolerad tid på Färöarna.