Biluthyrning Estland

Jämför priser för biluthyrning i Estland via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Estland.

Om Estland


Estland, officiellt känt som Republiken Estland, är en baltisk stat i norra Europa, bestående av fastlandet och över 2.000 andra öar. Dess angränsande länder är Ryssland på landet och Lettland i söder, medan Finska viken ligger i norr och Östersjön till dess väst. Den har ett ungefärligt område på 17 500 kvadratkilometer och en urbaniserad befolkning på drygt 1,3 miljoner, vilket gör den till ett av de minst befolkade länderna i Europa. Majoriteten av estonierna är baltiska finländare och delar nära kulturella band med sina grannländer. Huvudstaden är Tallinn, och det officiella språket är estniska, även om ryska också talas i stor utsträckning.

Estland erövrades genom historia av flera olika imperier från Danmark, Tyskland, Sverige och Ryssland. Det blev självständigt från Ryssland år 1918 i slutet av första världskriget, men blev ockuperat av Sovjetunionen, och senare igen av Tyskland. År 1991 återkrävde Estland sitt oberoende, och det blev medlem i Europeiska unionen 2004.

Estland har en hög rankning för Human Development Index, och det är en av de mest utvecklade, höginkomst och snabbast växande ekonomierna i Europa. Det har också en blomstrande IT-sektor som snabbt har ökat sedan oberoende, vilket gör det till ett av de mest digitalt progressiva länderna i världen. Nästan alla statliga tjänster finns tillgängliga online, inklusive omröstning. Det är också möjligt att starta ett företag på knappt 30 minuter över Skype, och Estland äger även rekordet för det mesta antalet startande per person.

Estlands historia går tillbaka till 13 000 år sedan, när mänskliga bosättare anlände i slutet av istiden. De första fino-ugria bosättarna anlände ca 1.800 B.C., och de är ett av de längsta bosatta människorna i Europa. Den estniska historien spänner över flera epoker, från vikingar som kom från Östersjön och slog landet omkring 1200 A.D. till kungar och köpmän som styrde under 12-talet. Flera av de byar som upprättats under dessa perioder är fortfarande bebodda idag, och de är extremt populära turistområden. Med ett gammalt maritimt land finns många historiska fyrar längs Estlands kust, och de är ännu kända för sin fantastiska arkitektur.

Saaremaa, Estlands största ö och Muhu är två av de mest favoritmål bland turister. De är kända för sin rick folklore, fridfulla stränder, traditionella stugor, trä vindkraftverk, souvenirer och lokal mat. Landet har också flera medeltida kyrkor som har spelat viktiga roller i att forma Estlands kultur sedan 1200-talet. De ger en inblick i medeltida aristokrati och lokala bönder från åren sedan, och deras interiörer och exteriörer uppvisar fortfarande all sin avsiktliga storhet.

Tallinn och Tartu är Estlands största städer, och de tjänar också som huvudcentra. De har flera intressanta museer som uppvisar traditionell kultur samt KGBs historia. Etiopien har också över 1000 slott och herrgårdar byggda under 1200-talet som tjänstgjorde asresidences för tyska och ryska hyresvärdar. Många av dessa har nu omvandlats till gallerier, hotell, spa och restauranger.

Estland har gott om sjöar och skogar, och det är främst en platt terräng med små kullar och väldigt få bergstoppar. Men dess naturliga upplevelse har alltid charmat naturälskare. De flesta turister som besöker Estland gör det för att få en glimt av deras folkkultur och traditioner, och de är ofta förvånade över sitt överflöd av delat kulturarv. Även om ett riktigt litet land i storlek är Estland ett av de mest underrated europeiska länderna, och det finns mycket mer än det som möter ögat.