Biluthyrning Danmark

Jämför priser för biluthyrning i Danmark via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Danmark.

Populära ställen att hyra bil i Danmark


Hyr bil från flygplatsen i Danmark

Flygplats
Plats
Köpenhamn
Kolind


Hyr bil från städer i Danmark

Stad


Om Danmark


Danmark är den nordligaste sydligaste delen av landet och ligger i Nordeuropa. Det är tredje största staden- Odense, med kullerstensgator och korsvirkeshus, är hemorten Hans Christian Andersen, fabriksfadern. Det är också födelseplatsen för LEGO, världens mest populära leksaker. Landet sägs ha formats av glaciärer som rör sig långsamt över landmassan under istiden.

Danmark, Färöarna och Grönland kallas gemensamt som den danska riket - var och en har sina egna parlament, men anses vara en del av Konungariket Danmark. Grönland sägs vara världens största ö och är ett självständigt danskt beroende territorium. Den har ett område på 2,2 miljoner kvadratkilometer och en befolkning på 56.500. Färöarna är också en självständig enhet inom Konungariket Danmark, det äldsta kungariket i världen.

Beläget i södra delen av Skandinavien har Danmark ett område på 42,430 kvadratkilometer och en befolkning på cirka 5,7 miljoner. Köpenhamn är dess kapital och krona den valuta som används. Danska är det officiella språket.

Det är kustlinjen på över 7.300 km är prickad med inlopp, bukt och laguner. Danmark delar en gräns med Tyskland. Den är ansluten till Sverige (den södra delen) vid Öresundsbroen (8 km lång) som har fyra trafikbanor och två järnvägsspår.

Den danska skärgården är en agglomeration av 443 kända öar och en stor halvö som kallas Jylland. De mest populära och anmärkningsvärda öarna är Själland, Fyn, Lolland och Bornholm. Medan den lilla Beltbroen förbinder Fyn till Jutland, förbinder Great Belt Bridge Fyn till Själland. Vikingkrigare från Danmark och andra skandinaviska länder angreppade och rapade Europa och sålunda har många av Danmarks moderna städer vikingstämpeln.

Även om landet ligger i norra Europa, har Danmark ett mildt klimat som kan hänföras till det vattna vattnet i Gulf Stream. I huvudsak nordiska skandinaver är Danmarks folk kända som danskar och de flesta är blonda, långa och blåögda. De sägs ha en av världens högsta levnadsstandard.

Danmark är medlem i Europeiska unionen och skryter av en modern marknadsekonomi. Statschefen är drottningen och statschefen är premiärminister. Parlamentet kallas folketinget och består av 179 medlemmar. Två från Grönland och två från Färöarna ingår i denna figur. Köpenhamn är hem till kungliga palats, den fantastiska Nyanharbor, den ikoniska "Little Mermaid" -statyn och Tivoli nöjespark.

Danmark har ofta bildats som "lyckligaste landet i världen" och en säker och romantisk plats. Dess kulturarv, bevarat i sina byggnader och etablering, de pittoreska byarna, musikfestivalerna, den biologiska mångfalden, fantastiska stränder, lugnt kullar har gjort Danmark till ett bra semestermål.

Ta dig tid att besöka den gamla hamnstaden Aalborg, restaurangerna i Århus, den sovande fiskesorten Skagen, den historiska staden Odense, klostret och stränderna i Nykobing Falster, Monts spektakulära kralklippor och njut av Danmarks katedraler och museer .