Biluthyrning Australien

Jämför priser för biluthyrning i Australien via oss. Vi söker hos flera olika uthyrningsföretag på en gång så att du snabbt kan skapa dig en uppfattning och kunna hyra bil i Australien.

Hyr bil från flygplatsen i Australien

Flygplats
Plats
Cairns
Sydney


Om Australien


Australien är en federal parlamentarisk demokrati och en Commonwealth-rike. En av de mest unika funktionerna i Australien är att det är det enda landet i världen som täcker en hel kontinent. Med ett område på cirka 2,9 miljoner kvadratkilometer och bestående av Australiens östkontinent, ön Tasmanien och över 8000 andra små öar är det världens sjätte största land. Huvudstaden är Canberra, och engelska är det officiella språket. Från och med 2017 hade Australien en uppskattad befolkning på 24,6 miljoner, varav 26% invandrare, vilket gör den till den nionde största invandrargopulationen i världen. Australien har en extremt hög livskvalitet, och år 2016 hade den en Human Development Index (HDI) ranking på 2 över hela världen.

Före den brittiska koloniseringen och guldhösten som innebar många invandrare under 18 och 1900-talet, var landet främst bebodd av aboriginaler som anlände från Afrika för omkring 50.000 år sedan. De anpassade sig till livet under de extremt svåra förhållandena i australiensiska outbacken, en av de mest avlägsna och landsbygdsområdena med brännande temperaturer, lite vatten och knappa vegetationer som ligger över en stor del av centrala Australien. Aboriginala konstplatser som återspeglar den rika historien, arv och kultur i Australien, och som går tillbaka till tusentals år, finns över hela landet.

Trots att en tredjedel av landet är öken har Australien gott om naturresurser och bördigt jord, förutom ett av de mest extraordinära ekosystemen, på grund av sin avlägsna plats och isolering från resten av världen. Det är hem för några av de sällsynta arterna av djur, varav många betraktas som de dödligaste också. Australien har 516 nationalparker för att skydda flora och fauna över hela landet.

The Great Dividing Range är en 2,300 mil lång bergsträckning som ligger i östra och sydöstra sidan av Australien. Skapat över tre hundra miljoner år sedan är det det tredje längsta landsbaserade sortimentet i världen. Det råkar också vara den största källan för vattenförsörjning i östra Australien genom Great Artesian Basin, världens största grundvattenkälla.

Två av de mest anmärkningsvärda landmärken i Australien är Mount Augustus och Uluru, som båda har sina rötter i den aboriginska kulturen. Uluru är världens största bergmonolit, medan Mount Augustus, mer än dubbelt så stor som Uluru, är världens största monoklin. Uluru är en naturlig bildning som ligger i Röda centret, en platt rödjordsöken, praktiskt belägen mitt i hjärtat av landet. Ansågs vara helig i den aboriginska kulturen, det är en av UNESCO: s världsarvsliv och en av världens mest fotograferade naturlandskap.

Australien är också hem för världens största struktur som gjorts av levande organismer, Great Barrier Reef. Synlig även från yttre rymden är det ett korallrevssystem som består av över 2900 rev och 900 öar över ett approximativt område på 133 000 kvadratmiljoner. Det är en av världens sju underverk och valdes också som världsarvslista 1981.

Bortsett från dessa naturliga landmärken och historiska platser, har Australien också flera moderna attraktioner. Sydney och Melbourne är två av de vackraste australiensiska städerna, och de bästa favoriterna bland turister. Båda städerna erbjuder en rad intressanta aktiviteter och sevärdheter. De har många museer, gallerier, teatrar och parker, förutom några av de bästa marknaderna för high street och vintage shopping. Sydney Opera House, ett annat världsarvslista UNESCO, anses vara en världens största arkitektoniska underverk sedan 1973 när den öppnade först. Sydney Harbour Bridge, ännu en populär ikon, är världens största stålbrygga.

Från de heliga aboriginska platserna till de majestätiska naturens underverk, från de awe-inspirerande landskapen till de magnifika moderna städerna, erbjuder världens minsta kontinent och största ö en oöverträffad upplevelse för besökarna. Land Down Under har ofta rättfärdigt beskrivits som ett land av drömmar.