Biluthyrning från Sydney Flygplats

HyrbilPris.se är en oberoende jämförelsesida över biluthyrning. Vi jämför priser på flera hyrbilsföretag samtidigt, så att du enkelt kan hitta bra priser på din hyrbil.Information om Sydney Flygplats
Namn:
IATA:
Plats:
Land:

Se på karta

Sydney Kingsford Smith Flygplats
SYD
Sydney
Australien

Officiell hemsida

KONTAKTINFORMATION
Adress:
Sydney New South Wales 2020, Australien


Telefon: +61 2 9667 9111

HYRBILSFÖRETAG:
5 internationella, 3 lokala


Hyrbil från andra flygplatser i $COUNTRY

Flygplats
Plats
Cairns


Allmän information om Sydney Flygplats

Sydney Flygplats i korta drag
Den livligaste flygplatsen i Sydney är Sydney Airport. Det beräknas år 2016 att över 43 miljoner använder Sydney flygplats per år. Flygplatsen har över 114 000 passagerare under hela dagen. Du hittar lätt transport till staden från flygplatsen, antingen genom att hyra en bil eller du kan använda järnvägs- eller vägförbindelser för att nå fram och tillbaka. Sydney Airport spelar en avgörande roll, inte bara i passagerartransporter utan även i den australiensiska ekonomin. Här är lite mer om flygplatsen och det är historia.

Om Sydney Airport
Sydney Airport är utformad för att stödja tillväxten i den australiensiska befolkningen och är en av de viktigaste infrastrukturerna i Australien idag. Den ansluter till cirka 90 destinationer runt om i världen. Den stöder ekonomin och bidrar med 30,8 miljarder kronor. varje år. Det ligger 8 kilometer från centrum av staden, så det är ett mycket bekvämt läge. Det bidrar till att stödja turism såväl som affärsbehoven. Flygplatsen är utformad för att hjälpa till att köra Sydney framåt i framtiden som ett viktigt turistmål samt en plats för att möta affärsbehoven.

Historia
Sydney Airport är en av de äldsta flygplatserna i världen. Australiens flygplan och ingenjörsföretag 1919 hyrde området från Kensington Racing Club. Då etablerades ett flygfält, så flygplan kunde gå ut och landa. En hängare byggdes och flygplan samlades in. I november 1919 tog den första flygningen från flygplatsen. På 1920-talet fanns det flyg till Melbourne och Adelaide från Sydney. På 1940-talet öppnades en passagerarterminal på flygplatsen och andra körfält, så att flygplatsen kunde rymma fler flygningar. Flygplatsen drivs nu av den australiensiska regeringen.

Terminaler
T1 International är gatewayterminalen där passagerare hanteras. Omkring femton miljoner går igenom denna terminal varje år. T2 inrikes terminal hanterar passagerare från olika inhemska flygbolag som Tigerair, Regional Express, Virgin Australia och JetStar.

Frakt
Det finns sju stora lastterminaler i Sydney Airport och fem lastoperatörer. De flesta laster hålls i flygplanets passagerare och den andra transporteras med flygplan som är dedikerat till frakt. Det beräknas att 517 000 ton gods hanteras och exporteras varje år. Typisk last omfattar bland annat tillverkade varor, fisk och skaldjur, kött, frysta skrämmor och färskvaror. Import är vanligtvis i form av datorbilder och andra högkvalitativa produkter från tillverkare över hela världen.

I dag
Sydney flyplats har idag byggts om och utökats för att möta de förändrade behoven hos allmänheten och skrämma. Nord-syd kursen är ca. 3 962 meter lång är den öst-västra körfältet cirka 2530 meter lång och parallellbanan är 2.438 meter lång. De nord-sydliga banorna har HIAL eller High Intensity Approach Lighting, och alla banor har ILS eller Instrument Landing Systems, så flygplatsen kan rymma stora mängder trafik och spåra den med teknik.